En kvinna från Dalarna får inte tillbaka sina vapen efter att polisen beslagtagit dem. Foto: SVT

Nazistanknuten kvinna får inte tillbaka sina vapen

Publicerad

En kvinna i Dalarna som tidigare varit medlem i Nordiska motståndsrörelsen,NMR, får inte tillbaka sina vapen som polisen beslagtagit.

Förvaltningsrätten i Falun avslår hennes överklagande och går på polisens yrkande att kvinnan, trots att hon gick ur NMR i april 2019, inte lämnat den nazistiska miljön. Kvinnan har i sociala medier delat information om- och länkar till den nazistiska utbrytargruppen ”Nordisk styrka” vilket enligt polisen tyder på att hon stödjer och identifierar sig som en del av gruppen.

Kvinnan bedöms befinna sig i en miljö där hot och våld förekommer frekvent och där skjutvapen är eftertraktade. Det finns därför, enligt polisen, en påtaglig risk för att kvinnan kommer att utsättas för påtryckningar, hot och våld som kan leda till att hon inte kan behålla kontrollen över sina vapen och de riskerar då att hamna i kriminella händer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer