– Vi vill inte förknippas med NMR, säger Arne Söderbäck ordförande i gruppen Nej till vindkraft på Ripfjället. Foto: SVT

Nazister aktiva i motståndet till vindkraft på Ripfjället

Uppdaterad
Publicerad

Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen, NMR, jobbar nu aktivt mot vindkraftsplanerna på Ripfjället i Malung-Sälens kommun.

Bland annat är flera av ledarna gruppmedlemmar som skriver kritiska inlägg på vindkraftsmotståndarnas sidor i sociala medier.

– Vi vill inte förknippas med NMR, säger Arne Söderbäck ordförande i gruppen Nej till vindkraft på Ripfjället.

NMR genomförde i mitten av december en demonstration i Malung mot vindkraftsplanerna. De sökte då också upp flera ledande lokala politiker som avvisade dem.

Vindparken på Ripfjället

Flera av organisationens ledare är också medlemmar i den grupp som på sociala medier är aktiva motståndare till bygget på Ripfjället. Efter kommunens stormöte i Sälen i början av veckan har NMR:s företrädare gjort flera inlägg i gruppen.

– Det här hade jag ingen aning om, men leder det här till att vi förknippas med NMR så åker de ur gruppen, säger Arne Söderbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindparken på Ripfjället

Mer i ämnet