”Nonchalant att säga att vi har ansvar för 72 timmar”

Uppdaterad
Publicerad

Du ska klara 72 timmars samhällskris tycker myndigheterna, något som Lennart Hedlund i Leksand lätt skulle klara av. Men han tror att få skulle klara av det, speciellt de som bor i lägenhet.

Den 9 augusti slogs strömmen ut i stora delar av länet. Då fick vi veta att vi förväntas klara oss själva under 72 timmar vid strömavbrott, vissa klarar det utan problem, som Lennart Hedlund. Men han oroar sig för vilka konsekvenser som ett längre strömavbrott skulle ge och tror inte att folk är tillräckligt förberedda.

Titta även på: Du ska klara 72 timmar samhällskris

– Så nonchalant att gå ut och säga att vi har ansvar för 72 timmar. Det är ju jättelätt att säga det i augusti, men i januari – februari så är det inte lika lätt, framför allt inte för de som bor i lägenheter, som snart kommer vara helt utkyld av minusgrader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.