Visa alla (3)

Kvalet till SM i vattenrutschbana avgörs

Publicerad

Under lördagen arrangerades sista kvaltävlingen till SM i vattenrutschbana på Aqua Nova i Borlänge.

Det går att tävla i allt – i helgen genomfördes den fjärde och sista kvalomgången till SM i vattenrutschbana som hålls nästa helg. Deltagare hade chansen att tävla i Västerås, Örebro, Borlänge eller Uppsala. Alla från 7 år var välkomna att försöka kvala in till finalen och vinna titeln som snabbaste vattenrutschkaneåkaren i Sverige.

– Det är andra året som det här arrangeras men det är första året som kvaltävlingarna sker på flera orter, säger Marie Höök, badansvarig på Maserhallen i Borlänge.

Gästande juniorvinnare

Man tävlar i två klasser, junior och senior, och det gäller att under två timmar försöka få till det perfekta åket. Sexton stycken tog sig till finalen i Västerås nästa helg.

Vinnaren i juniorklassen hade åkt ända från Gävle för att delta:

Det är mycket spännande färger i vattenrutschbanan i Borlänge. Foto: SVT

– Det var mina föräldrar som ville åka hit och det är ett nytt badhus för mig så jag ville testa något nytt, säger Timothy Neuhaus.

Seniorklassen vanns dock av hemma åkaren Christian Årebrand.

Vinnarnas tips för att få till bästa åket:

”Ha roligt och åka som en köttbulle”, är junioren Timothys bästa råd.

Seniorvinnaren Christian tipsar om att det gäller att få till en bra start, att åka på skuldrorna och att försöka följa med i kurvorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer