Efter ett möte med det danska fastighetsbolag som äger hästen känner sig kommunalrådet Lars Isacsson (S) optimistisk. Foto: SVT

Nu finns det hopp för Dalahästen

Uppdaterad
Publicerad

Framtiden för den stora dalahästen som står och förfaller vid riksvägen i Avesta ser just nu hoppfull ut. Efter ett möte mellan Avesta kommun och det danska fastighetsbolaget, som äger den berömda hästen, så ska ägarna ha lovat att fixa till den.

SVT har tidigare berättat om att dalahästen i Avesta förfaller och att den är i stort behov av renovering.

Det första steget är nu att ägarna ska ta reda på vilka summor det handlar om för att få hästen lagad och målad. Spekulationerna är just nu vitt skilda i det avseendet.

Dalarna – Dalahästen i Avesta

Kan kosta upp till en miljon

– Nu finns det ju förslag på att det kommer att kosta allt från 50.000 till en miljon, eller att det inte går att rädda den alls, säger Lars Isacsson ( S) Kommunalråd i Avesta.

Nästa steg blir att renovera hästen och enligt kommunalrådet vill såväl kommun som det danska fastighetsbolaget hitta en lösning på att den ska renoveras.

Jobbar på lösning

– Jag tror att vi kommer att hitta en lösning som är bra både för Avesta kommun, för ägarna och för hästen.

– Jag är mycket mer optimist efter mötet än innan, säger Lars Isacsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Dalahästen i Avesta

Mer i ämnet