Anna-Carin Nordin från Jättendal har nu klarat ”The Seven oceans” Foto: Arkiv/Scanpix

Nu har Anna-Carin klarat de sju oceanerna

Uppdaterad
Publicerad

Hon gjorde det. Anna-Carin Nordin från Jättendal har som enda kvinna i världen simmat ”The Seven Oceans”.

Långdistanssimmerskan Anna-Carin Nordin, från Jättendal, har som enda kvinna i världen simmat ”The Seven Oceans”, sju simningar i sju oceaner. Hon klarade den sista distansen under måndagen, det var den irländska kanalen med en sträcka på 35 kilometer.

Det är en trött och sliten men väldigt glad Anna-Carin som berättar om den sista etappen.

”Simmade sju timmar mot strömmen”

 – Jag hade en fantastisk dag, det var sol och lite vind och en helt fantastisk besättning ombord på båten. De första sju timmarna simmade jag mot strömmen men mot slutet vände det och jag fick en push sista biten.

Totalt var hon ute och simmade i 14 timmar och 21 minuter.

Drömmer om Sibirien och Alaska

De närmaste dagarna är det vila som står på schemat för Anna-Carin men hon avslöjar att hon har ett mål till som hon gärna vill genomföra i slutet på juli och det är att simma tillsammans med ett världslag i simning över Beringsundet, då startar man i Sibirien och simmar till Alaska.

– Där är ju vattnet ännu kallare, så det blir spännande om jag får chansen att följa med, säger Anna-Carin.

De övriga sex simningarna har Anna-Carin genomfört i Engelska Kanalen, Tsugarusundet i Japan, Cooksundet i Nya Zeeland, Molokaikanalen i Hawaii, Catalinakanalen i USA och Gibraltarsundet.

Den första personen som lyckades med konststycket var irländaren Stephen Redmond, som fullbordade de sju haven i fjol.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.