Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”En naturlig mötesplats för familjer” – hör regionrådet om varför man satsar på en familjecentral i Borlänge Foto: SVT / Jessica Hansson

Nu påbörjas byggnationen av Borlänges första familjecentral

Publicerad

Nu påbörjas bygget av en familjecentral i Borlänge – en ny mötesplats för föräldrar och barn. Familjecentralen kommer bland annat att inrymma socialtjänst, öppen förskola, mödrahälsovård och barnhälsovård på ett och samma ställe.

– Det här är är en väldigt prioriterad fråga.  Vi inom regionen vill egentligen ha en familjecentral i varje kommun för att få till en samverkan mellan olika aktörer. Därför är vi nu glada att det här bygget nu kommer igång, säger Sofia Jarl (C), regionråd.

Närmare Borlänges familjer

Beslutet att bygga en familjecentral togs av Borlänge kommun och Region Dalarna under 2019. Syftet med familjecentralen är att stödja och komma närmare Borlänges familjer.

– Med en familjecentral få kan vi få till ett bättre samarbete. Jag ser framför mig att vi kanske kan behöva fler familjecentraler i Borlänge i framtiden, med tanke på att kommunen är så pass stor.

Klar 2023

Familjecentralen, som byggs vid Humanistgatan i närheten av Kupolen, beräknas vara färdig under 2023.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer