Se bilderna inifrån akuten i Falun när sjuksköterskorna får coronavaccinet Foto: Torbjörn Påhlman

Här börjar vårdpersonalen vaccineras – akuten och IVA först ut

Uppdaterad
Publicerad

Akutpersonalen i Falun, Mora och Avesta och intensivvårdspersonalen i Falun och Mora får nu sin första dos av vaccinet.

– Vi har jättemånga av de här patienterna varje dag, så det är bra att vi får vaccinera oss, det säger sjuksköterskan Annika Söderberg på akuten i Falun som på tisdagen fick vaccinera kollegor samtidigt som hon också själv fick vaccinera sig mot covid -19.

Region Dalarna använde sin första leverans av vaccinet Moderna till sjukvårdspersonal i frontlinjen. De 400 doserna ska följas av fler.

Planen är att all sjukvårdspersonal ska vaccineras inom en snar framtid, berättar regionrådet Sofia Jarl (C) efter att hälso och sjukvårdsnämnden fastställt regionens vaccinationsplanering.

Coronaviruset i Dalarna

– Läget är nu att äldre som har särskilt boende inom kommunernas äldreomsorg ska ha fått sin första spruta och äldre med hemtjänst eller hemsjukvård håller på att få den första av de två nödvändiga doserna, det berättar regionens vaccinationssamordnare Olof Ehrs.

Personalen inom kommunernas äldreomsorg har också börjat vaccineras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet