Ny minifestival sticker upp i Skenshyttan

Uppdaterad
Publicerad

I veckan föds en ny uppstickarfestival i Dalarna. Skenstafestivalen. Den hålls 11-12 juli i den lilla byn Skenshyttan, som ligger mellan Borlänge och Ludvika.

Programmet visar på en rejäl mix och några riktigt stora namn, trots att festivalen bestämt sig för att begränsa publiken till 400 personer.

Pia Sundhage på länk

På scen står bland annat Ebbot, Kajsa Grytt, Nicolai Dunger – och fotbollstränaren Pia Sundhage är med via länk. Dessutom kommer delar av kultförklarade Nationalteatern. 

Det är en liten spretig festival som säger sig ha allt. Bakom festivalen står bland annat skådespelaren Andrea Edwards, som tillbringat sin barndoms sommar i Skenshyttan. Hon säger att det är en festival för alla som har trott på en bättre värld, och alla som vill tro på en. 

– Min mamma var med och startade Nationalteatern och de repeterade sin första barnteaterpjäs här i bygdegården. Sen dess har jag faktiskt gått runt här sedan jag var tonåring och drömt om att jag skulle ordna nån slags återförening, säger Andrea Edwards.

Gratis skjuts

Arrangörerna erbjuder gratis skjuts till alla som bor inom tre mil från festivalen och utöver musiken bjuds det även på filosofiska samtal, film, meditation och kaninhoppning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.