Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En ny skidanläggning på Faxfjället har skapat politisk strid i Malung-Sälens kommun. Starta klippet för att höra hur diskussionerna går. Foto: Patrik Qvicker/SVT, Illustration ur planprogrammet

Ny skidanläggning kan byggas i Sälenfjällen

Uppdaterad
Publicerad

En helt ny skidanläggning kan byggas i Sälenfjällen inom några år. Majoriteten av politikerna är på väg att ge ett första klartecken.

– Men jag tycker vi ska dra i handbromsen, säger oppositionspolitikern Arne Söderbäck (Landsbygdspartiet oberoende, LPo).

Det har länge funnits lösa planer på att bygga ännu en skidanläggning i Sälenområdet.  Det handlar om exploatering av det idag orörda och delvis skyddade Faxfjället norr om anläggningen Stöten.

Satsning går in i ny fas

Oppositionspolitiker är tveksamma till projektet men nästa vecka ger troligen majoriteten av kommunpolitikerna ändå ett första klartecken för att gå vidare med byggplanerna.

 – Det finns vissa problem med vatten- och avloppsfrågor men löser man dem har jag inget emot att man bygger ännu en skidanläggning i Sälenfjällen, säger kommunalrådet Mikael Östling (M).

– Vi kan inte ödelägga alla fjäll bara för att få hit mer människor, säger Arne Söderbäck (LPo).

I klippet: Hör mer av politikernas argument för och mot en ny skidanläggning på Faxfjället.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.