Måns Möller berättar om nya utmaningen: ”Vi vet inte om det är möjligt, ingen har gjort det här”. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Ny utmaning för Måns Möller och Christer Skog – tio Vasalopp på tio dagar i rad

Uppdaterad
Publicerad

Måns Möller och Christer Skog samlar in pengar till en fond som ska hjälpa barn med neuropsykiatriska funktionshinder att idrotta. Nästa utmaning är att åka Vasaloppet – tio gånger på tio dagar.

– Vi vet såklart inte om det är möjligt, men vi ska ändå göra ett försök säger Måns Möller som satsar hårt och har åkt nära 100 mil på skidor inför uppdraget.

– Jag hade kanske nöjt mig med sju gånger, men ska man göra utmaningen ihop med en föredetta förbundskapten på längdskidor så gör man som han säger, menar Måns och skrattar.

Måns Möller och Christer Skog har genomfört många utmaningar. Bland annat har de cyklat från kust till kust i USA och så har de cyklat genom Europa på rekordtid.

Vasaloppet 2021

Anledningen är att samla in pengar till projektet Viggo foundation. En fond som ska ska ge möjlighet till barn med neuropsykiatriska funktionshinder att idrotta på sina villkor.

Möller och Skog har hittills samlat in runt två miljoner kronor till fonden som fått namnet efter Möllers son Viggo som har autistiskt syndrom med lätt utvecklingsstörning.

Nu är alltså nästa utmaning att ta sig från Sälen till Mora på skidor tio dagar i rad. Något som ingen annan tidigare gjort.

Hör Måns Möller berätta om utmaningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet 2021

Mer i ämnet