Hör eleverna som är glada över att dom inte längre har en skola som är rutten Foto: SVT

Nya skolan i Älvdalen invigd

Uppdaterad
Publicerad
På fredagseftermiddagen invigdes den första etappen av den nya Älvdalsskolan. – Det är bara glädje idag, den här dagen har vi längtat efter länge, sa kommunens skolchef Lars Lisspers.

Den nya skolan har inga traditionella korridorer, den har stora fönsterpartier och höj- och sänkbara bord bland annat. Den förra skolan var ordentligt utsliten, den hade mögel och problem med luften.

Casper Nordin och Moa Hermansson framför panoramafönstret i kemisalen.

– Det var dessutom hål i väggarna, säger en elev.

”Menn byönn Fridriksson”

För två år sedan började man riva den gamla skolan för att ge plats åt den nya som är kostnadsberäknad till 220 miljoner kronor och idag var det alltså invigning av den första etappen.

Musikskolans elever underhöll och dom sjöng bland annat Teddybjörnen Fredriksson på älvdalska; ”Menn byönn Fridriksson.”

Fyrfaldigt leve

Teddybjörnen Fredriksson sjöngs på älvdalska

Kommunalrådet Peter Egardt (S) förrättade invigningen:

– När jag är riktigt glad så vill jag hurra och idag är jag riktigt glad, sa han och sedan utbringade han ett fyrfaldigt leve för alla som hade gjort skolan möjlig.

Därefter förklarade han skolan invigd och klippte bandet tillsammans med fyra elever.

Erik Åkerman, Anton Andersson, Bawiro Sang och Maximiliam Tegnér Foto: SVT
Den nya älvdalsskolan. Foto: SVT

I den första etappen ingår bland annat lokaler för högstadiet, matsal och bibliotek. När allt är klart år 2020 har Älvdalen en helt ny F-9-skola.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer