Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Industri istället för skog – hör Hedemoras näringslivschef Christian Fredin om planerna för området Pilbacken. Foto: Audrey Erath/SVT

Nya industrietableringar på gång i Långshyttan

Uppdaterad
Publicerad

I brist på tillräckligt med egen mark har Hedemora kommun jagat privat mark i Långshyttan till större företagetableringar. Nu har man hittat ett intressant skogsområde som detaljplaneras som industriområde, och som två företag visat extra stort intresse för.

– Vi har inget klart i dagsläget så vi vet inte vad det kan innebära, säger Christian Fredin, kommunens näringslivschef.

Skogsområdet ägs idag av Sveaskog och är ungefär sju hektar stort. Det går under namnet Pilbacken och ligger i nordöstra Långshyttan, längs med Hinshyttevägen. Området detaljplaneras nu som industriområde och är ute på samråd till den 12 augusti.

– Hedemora har ett brett spann av olika företag, så vi har egentlig ingen kravspec på de som vill etablera sig, mer än att det så klart ska vara seriösa företag, säger Christian Fredin.

Området Pilbacken i nordöstra Långshyttan som nu detaljplaneras som industriområde.

Hur många jobb kan en etablering ge?

– Det är inget vi hänger upp oss på, men är det många jobbtillfällen så är det ju självklart väldigt positivt för en kommun, oavsett storlek.

”Styr inte vilka som vill etablera sig”

Hur kan antalet jobbtillfällen inte vara en supercentral del?

– Jo, det är klart att det är viktigt, men vi styr ju inte vilka som vill etablera sig här.

Men ni kan väl styra vilka som får etablera sig här?

– Jo, men vi har inte en uppsjö som vi kan välja och vraka bland. Vi har förfrågningar och det kan innebära jobb, men hur många, det kan jag inte säga något om.

I klippet: ”Två som visat extra intresse” –  hör näringslivschefen om industriplanerna i Långshyttan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer