Sofia Tiger, föreståndare Naturrum, visar SVT:s reporter hur besökare skrivit sina namn och social medier på insidan av slogboden. Foto: Sofie Lind, SVT

Nybyggda vindskydd förstörs på Fulufjället: ”Aldrig varit med om så mycket klotter”

Uppdaterad
Publicerad

Familjer och namn på sociala medier står längs hela slogboden, skrivna både med spritpenna och med träkol. Nu överväger nationalparken att polisanmäla händelsen.

– Vissa har ju skrivit sina snapchat-namn, så de kan vi kanske söka igen, säger föreståndaren Sofia Tiger. 

Förra året var det besöksrekord i nationalparken i norra Dalarna, vilket även kan tydas utav ”2020”-markeringarna som många besökare skrivit intill sina namn i slogboden som satts upp som vindskydd för de som befinner sig på Fulufjället.

För trots att det står skyltar som uppmanar människor att ”enbart lämna fotavtryck”, så har den nybyggda slogboden utsatts för rejält med klotter.

– I vissa fall står det att namn i slogboden på hela familjer som varit här. Och då undrar jag vad man som förälder tänker. Ska man lära barnen att klottra på byggnader, undrar Sofia Tiger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.