Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Linda Peterson från Borlänge ryttarsällskap beskriver vad den föreslagna ridanläggningen skulle innehålla. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Nytt förslag på ridhus från ridklubbarna i Borlänge

Publicerad

Borlänge kommuns förslag om ett nytt ridhus i Lerbäcken ogillades av ridklubbarna. Nu har de själva kommit med ett nytt förslag – en helt nybyggd anläggning.

Var någonstans anläggningen ska ligga är inte specificerat. Huvudsaken är att den är tillgänglig för alla, menar Linda Petersson.

– Man ska kunna ta sig dit på ett enkelt och säkert sätt, oavsett om man går, cyklar eller åker kollektivt, man ska inte behöva vara beroende av bil, säger Linda Petersson.

Några ritningar finns inte, däremot finns en grov kostnadskalkyl baserad på offerter som ridklubbarna tagit in. Någon uppskattad totalkostnad vill Linda Petersson inte uppge, mer än att den ska vara avsevärt lägre än det alternativ som tidigare varit på tapeten i Romme.

– Vi vill ge ridklubbarna goda förutsättningar, har de ett annat alternativ än vad kommunen jobbat fram så ska vi naturligtvis titta på det, säger Jan Bohman (S), kommunalråd i Borlänge.

Borlänge kommun har nu satt ihop en grupp tjänstemän som tillsammans med representanter från ridklubbarna ska jobba vidare med förslaget.

Det här ser ju ut lite som ni är tillbaka på ruta ett, kommer det någonsin att bli ett nytt ridhus i Borlänge?

– Det är ju lite skämsigt att vi inte kommit till skott, vi har haft en mängd olika idéer som fallit av de mest olika anledningar, säger Jan Bohman.

– Det här är ju en av de större idrottsrörelser vi har i vårt land. Det är ju dåligt att vi inte har en anläggning. Jag är angelägen att vi kommer i mål, men det måste gå ihop ekonomiskt, säger Jan Bohman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer