Verkstad var dold cannabisfabrik – tre män åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Tre män åtalas för grovt narkotikabrott efter en polisrazzia mot en verkstad i Hedemora där en cannabisfabrik upptäcktes.

I oktober gjorde polisen ett tillslag mot en verkstad i ett industriområde i Hedemora. Där påträffades 364 stycken cannabisplantor i tillväxtfas och nio stycken kasserade cannabisplantor, vilket motsvarade cirka 12,5 kg cannabis i skördat och torkat skick.

Hade plantorna fått växa till en mer skördemogen storlek hade mängden kunnat öka till cirka 30kg cannabis, enligt åklagaren.

Genomtänkt odlingssystem

I lokalen möttes polisen av ett välplanerat odlingssystem. Det fanns ett särskilt rum avsett för odling av cannabis, där utrustning som belysning och ventilation hade installerats.

Fyra personer greps i samband med tillslaget och nu åtalas tre män för grovt narkotikabrott. De åtalade är i 20- till 30-årsåldern, samtliga nekar till brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Anders Hansson besökte lokalen i januari – Här fanns den knarkfabrik som producerade stora mängder cannabis. Foto: Jessie Wardarski/AP Photo, Anders Hansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.