Olycka bakom dödsfall

Uppdaterad
Publicerad

Den man som hittades död i centrala Falun på tisdagsmorgonen har troligtvis råkat ut för en olycka.

Mannen var 54 år gammal och besökte släktingar i Falun. Enligt polisen ska ha ha varit ute på så kallad geocaching på platsen när han förolyckades.

Mannen hittades död vid halv åtta-tiden på tisdagsmorgonen i centrala stan under en viadukt nära järnvägsstationen. Polisen utredde fallet som misstänkt mord och gjorde omfattande undersökningar på platsen och hundpatruller sökte i området.

Polisen väntar dock på att obduktionen av kroppen ska bli klar för att de ska kunna ge ett slutgiltigt besked om vad som hände.

Geocaching

Fenomenet geocaching startade 2001. Det är en hobby som går ut på att hitta gömda ”skatter”. Till hjälp har man en GPS-mottagare.

Den som placerar ut en ”skatt” lägger sedan in de geografiska koordinaterna på en webbplats, för att deltagare ska kunna ge sig ut och leta i sin närhet.

När skatten har hittats registrerar man fyndet på webbplatsen.

KÄLLA: Nationalencyklopedin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.