Foto: Hannes Forssell/SVT

Olyckan utreds av åklagare i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Trafikolyckan på riksväg 70 igår i Dalarna, där en polisbil var inblandad, utreds nu av en särskild avdelning hos polisen.

Trafikolyckan på riksväg 70 vid Ickholmen väster om Rättvik igår utreds nu av Polisens avdelning för särskilda utredningar och arbetet leds av en åklagare i Stockholm.

Anledningen är att poliser var inblandade i olyckan. Av allt att döma har polisbilen kört in bakifrån i en personbil.

– Men exakt hur det har gått till får utredningen visa, säger Stefan Dangardt som är dalapolisens presstalesman.

– Brottsrubriceringen är vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada men ingen specifik person är ännu delgiven misstanke om brott, säger han.

Två kvinnor åkte i den civila personbilen, varav en av de vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala med svåra skador, enligt Landstinget Dalarna. Den andra kvinnan fördes till Mora lasarett där man uppger att hon har lättare skador.

I polisbilen åkte två poliser, en fördes till Mora lasarett med lättare skador. Den andre togs om hand av kollegor på platsen.

Båda bilarna fick omfattande skador och vägen stängdes av under räddningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.