Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör landshövdingen om hur strategin för fjällvärlden ser ut. Foto: Arkiv / Torbjörn Påhlman

Workshop behandlade eventuellt corona-utbrott i Dalafjällen

Uppdaterad
Publicerad

Hur förbereder man sig för ett utbrott av coronavirus på skidanläggningarna i Dalarna? Det var en av frågorna som diskuterades på Länsstyrelsens workshop som hölls under måndagen.  – Man kanske ska åka hem till sitt hemlän och få vård, säger landshövding Ylva Thörn.

Det är nästintill fullbokat i Dalarnas fjällvärld i jul och vinter. Det har skapat en försiktighetsåtgärd som Länsstyrelsen tillsammans med flera andra aktörer genomförde i måndags. 78 medverkade på en workshop som hölls av Länsstyrelsen, som en preventiv övning inför ett eventuellt utbrott av coronaviruset i fjällvärlden.

– Om det blir corona-utbrott bland fjällturister gäller det att hindra fortsatt smittspridning och ta hand om drabbade familjer, säger landshövding Ylva Thörn.

Thörn konstaterar också att det är länets smittskyddsläkare och Folkhälsomyndigheten som har tunga roller när det gäller att ge turistnäring och turister råd kring planerade fjällresor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer