Omvalet förvandlade Falun till politiskt centrum

Publicerad

Sällan har väl en lokal valrörelse varit så lokal och samtidigt en sådan riksangelägenhet. Under veckan har samtliga riksdagspartiers partiledare varit på plats för att stödja sina lokala partikamrater i valspurten.

Förra gången det var omval i Dalarna var i Orsa 2003. Då blev det ett högre valdeltagande än i det ordinarie valet. Ska man tro prognoserna för förtidsröstningen i Falun kommer det bli ett betydligt lägre valresultat i Falun.

Men mycket kan hända än.

Partiledarna har vallfärdat till stan för att att få upp valtemperaturen och samtidigt har de lokala politikerna fått göra det de gör bäst. Prata lokalpolitik. För lokalpolitiken har stått i fokus.

Lokala frågor i fokus

Under veckorna har landsbygdsfrågor, skolfrågor och trafikproblem avhandlats. Kommunens ekonomi har synats och politikerna har förklarat hur just deras parti vill att kommunen ska se ut.

Imorgon vet vi hur det gick.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Omvalet i Falu kommun

Mer i ämnet