Efter den kraftiga bakläxan från revisorerna mot Gagnefs centerpartistiska kommunalråd Sofia Jarl stämmer nu oppositionen in i kritiken. Socialdemokraten Beng-Ola Ryttar kräver Sofia Jarls avgång.

”Hon har misskött sig”

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritiken från revisorerna mot Gagnefs kommunalråd Sofia Jarl (C) kräver nu socialdemokraten Bengt-Ola Ryttar Sofia Jarls avgång.

– Hon har misskött det här ärendet grundligt. Dels har hon brutit mot alla regler hur ärenden skall hanteras och dels befarar jag att det här är ett riktigt dåligt köp, säger Bengt-Ola Ryttar (S).

– Sofia Jarl har gått vid sidan av alla regler för kommunalt beslutsfattande. Hon säger att det är kommunstyrelsen som ska svara på det här men det är hennes agerande som är fel, fortsätter han. 

Bengt-Ola Ryttar menar också att Sofia Jarl visar nochalands mot demokratiskta principer.

– Och alltihop är egentligen mycket mystiskt. Det här köpet ska tydligen ha gått igenom bara ett par dagar innan Kronofogden skulle utmäta fastigheten. Det verkar ha funnits något motiv för Sofia Jarl, säger Ryttar.

S-gruppen i Gagnef har ännu inte sammanträtt, men Ryttar menar att de är mycket kritiska till hur det hela har hanterats.

– Vi vet inte än hur vi ska gå vidare i det här, men samtliga kommer nog anse att Sofia Jarl har gått för långt, menar Bengt-Ola Ryttar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.