Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad gör en lifttekniker? Hör Benjamin förklara vad som händer om man inte rensar masten på snö och is. Foto: Sofie Lind/SVT

Osäkert om liftteknikern Benjamin i Sälen stannar i branschen: ”Kul att testa”

Uppdaterad
Publicerad

Det är den andra vintersäsongen som Benjamin Agneborg gör i Sälen. Förra året jobbade han som liftvärd – i år testar han på att arbeta som lifttekniker. Men det är inte säkert att han kommer stanna i branschen.

Vid anläggningen vid Kläppen finns det några få fullt utbildade lifttekniker, vilket är en yrkeskategori som fjällvärlden kommer vara i stort behov av de närmsta åren när alla anläggningar expanderar.

Benjamin Agneborg är inte fullt utbildad tekniker och han är lite osäker på om han kommer fortsätta att vidareutbilda sig i nuläget. Men arbetsuppgifterna, som är lite mer tekniska än förra säsongen när han stod i liften, intresserar honom.

Skulle du rekommendera fler att testa yrket ändå?

– Ja, absolut, säger Benjamin Agneborg.

Se mer i klippet om vad en lifttekniker gör under en dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.