Över 30 skyltfönster sönderskjutna i Avesta centrum

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot onsdagen har väggar och ett 30-tal skyltfönster i Avesta centrum skadats och skjutits sönder med vad polisen misstänker är någon form av luftvapen.

Polisen fick in flera larm vid 02.30-tiden under natten om att två personer gick omkring i centrala Avesta om sköt med vapen och flera polispatruller skickades till platsen.

– Eftersom det kom in som att två personer gick runt och sköt la vi naturligtvis på ett antal resurser, berättar vakthavande befäl hos polisen, Andrew Tomkinson.

Rubriceras som skadegörelse

Väl på plats kunde patrullerna hitta skador i centrum och man kunde konstatera att det rörde sig om ammunition från någon form av luftvapen. Över 32 skyltfönster till butiker och restauranger ska ha förstörts och det finns också skador på husfasader, enligt polisen.

Händelsen rubriceras som skadegörelse. Ingen misstänkt har kunnat gripas under natten

– Vi har vittnesuppgifter och vi har ammunitionen, så vi får se om vi kan gå vidare utifrån det, säger Andrew Tomkinson.

Polisen har under onsdagen varit på plats för teknisk undersökning i Avesta centrum.

Flera butiker och restauranger har fått sina fönsterrutor sönderskjutna i Avesta centrum. Foto: Niklas Hagman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.