Överansträngt på kirurgen enligt KD-politiker

Uppdaterad
Publicerad

– Jag får signaler om att de är väldigt överansträngda och att det är personalflykt och dålig arbetsmiljö. Det säger landstingspolitikern Katarina Gustavsson om vad hon fått veta från kontakter inom kirurgkliniken i Falun om situationen där.

16 av de 74 vårdplatserna där är nu stängda på nytt efter ett försök för några månader sedan att öppna alla vårdplatser.

Divisionschefen för kirurgin, Tomas Riman, tycker trots återstängningen att situationen är under kontroll.

– Jag får inga signaler om högre personalomsättning än vad den har varit traditionellt, säger han och konstaterar att den nya stängningen till stor del beror på att de fem sjuksköterskor från ambulansen som under en tid jobbat på kirurgen , nu återgår till sina ordinarie jobb.

På väntetider.se går det att se att väntetiderna för allmänkirurgi är bland de längsta i landet.

– Vi har kommit ikapp med de prioriterade canceroperationerna och vi fortsätter jobba vidare med att arbetsmiljön ska bli så bra som möjlig, säger Tomas Riman och konstaterar att arbetet för att rekrytera fler sjuksköterskor för att kunna öppna fler vårdplatser fortsätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.