Kapellmästaren i P-Floyd Jan Stumsner är oerhört förvånad över polisanmälningarna. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

P-Floyds kapellmästare: ”Blixt från klarblå himmel”

Uppdaterad
Publicerad

P-Floyd är ett av banden som arrangerade en konsert som kunde ses från vattnet. Kapellmästare Jan Stumsner är oerhört förvånad över de polisanmälningar som upprättats.

– Det kom som en blixt från klar himmel, jag har inte hört något negativt när jag pratat med polis, räddningstjänst och andra inblandade, säger han.

– De var ju på plats allihop, ett excellent genomfört arrangemang sa polisen innan de åkte därifrån, säger Jan Stumsner.

”Önskade bara lycka till”

Han tror att det nu rör sig om att det ska statueras någon form av exempel. När det gäller konserten på Runn så har en polisanmälan upprättats, men inget beslut är ännu tagit om att inleda en förundersökning. Det tror Jan Stumsner inte heller kommer att hända.

– De kunde ju ha stoppat oss då, men de önskade bara lycka till, säger han.

– Vi gjorde ju en livestreamkonsert på privat mark, sen att det kom en massa båtar dit... vi har ju inte bjudit in några, tagit betalt eller sålt biljetter, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.