Foto: Erik Nylander/TT arkivbild

Pappa blev arg när liften stängdes – slog liftvakten

Uppdaterad
Publicerad

En liftvärd i Sälen har anmält en händelse till Arbetsmiljöverket där en pappa slagit till en liftvakt efter att liften stängts av för dagen.

Det var under förra veckan som en kvinnlig liftvärd i Sälen råkade ut för en arg skidåkare när det var dags att stänga en av liftarna för dagen. Liftvakten ska enligt anmälan ha stängt av den aktuella liften den tid som var sagd och efter några minuter ska en pappa med två barn kommit fram till henne och varit väldigt upprörd.

Pappan ska ha skällt ut liftvärden för att liften stängts av när de stått i den, då han menade att det kunde ha varit farligt. Liftvärden å sin sida menade att det inte fanns någon fara för att skidåkarna på något sätt skulle bli kvar på fjällen utan att det bara kunde kliva av och åka ned mot dalen. Det här framgår av en anmälan som nu gjorts till Arbetsmiljöverket.

Slog liftvärden över halsen

Pappan ska ha fortsatt att skrika åt liftvärden och sedan måttat ett slag i luften samtidigt som han tagit av sig sin mössa för att sedan slå den över halsen på liftvärden som känt sig hotad av situationen.

Efter några minuter ska mannen ha försvunnit från platsen. Liftvärden ska inte ha skadats vid händelsen, men blivit skärrad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer