Patienten själv upplevde inte några större problem efter olyckan. Bilden är inte tagen vid händelsen som beskrivs i artikeln. Foto: Tomas Oneborg, TT

Patient svalde skruvmejselhandtag hos tandläkaren

Uppdaterad
Publicerad

En patient hos en tandläkare i Hedemora skulle få en implantatbro fastskruvad när olyckan var framme. Handtaget till tandläkarens skruvmejsel lossnade och ramlade ner i svalget på patienten.

Enligt tandläkarens anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, ska patienten ha hostat lite lätt och sedan rest sig upp i stolen. Patienten ska sedan ha sagt att han inte kunde spotta ut handtaget så istället svaldes det ner med en klunk vatten.

Säker på att handtaget hamnat i matstrupen

Tandläkaren rekommenderade patienten att åka till akuten för att säkerställa att handtaget inte hamnat i lungorna men patienten var säker på att den hamnat i matstrupen.

Patienten själv ska enligt anmälan inte upplevt några större problem på grund av händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.