Foto: Scanpix

Peace & Loves totala skuld: 75 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Det är tidningen Aftonbladet som tagit del av bouppteckningen efter konkursade Peace & Love-festivalen. Där står det nu klart att festivalens skuld uppgår till hela 75 miljoner kronor.

Den största andelen av skulderna är till leverantörer. Bland annat är det en skuld till konsertarrangören Live Nation på 20,7 miljoner kronor, enligt tidningen.

Miljoner i skulder till biljettköpare

Festivalens skulder till de 9.000 personer som köpt biljetter till den inställda festivalen är skulden 7,8 miljoner kronor.

Peace & Love AB har tillgångar på 7,8 miljoner kronor, efter de sålda biljetterna, vilket gör att skulden landar på 67 miljoner kronor.

På grund av den statliga lönegarantin betalas löner till de 131 anställda som direkt berörs av konkursen, sammalagt 3,7 miljoner kronor, ut av Länsstyrelsen, enligt tidningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.