Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Ett lokalt tillagningskök är en viktig kvalitetsfaktor för sjukhuset och dess framtid” Foto: Torbjörn Påhlman

Pensionärer i protest mot planen med sjukhusmaten – ska köras från Mora lasarett

Uppdaterad
Publicerad

Regionstyrelsens arbetsutskott röstade på måndagen ja till förslaget att i framtiden göra den mesta av länets sjukhusmat vid Mora lasarett. Något som fick pensionärsorganisationerna i Falun att reagera på.

S och V reserverade sig mot idén att kraftigt minska matlagningen vid Falu lasarett. Men förslaget går nu vidare och väntas komma upp i regionfullmäktige nästa månad.

På måndagen protesterade tre pensionärsorganisationer i Falun mot de nya planerna.

Stor osäkerhet

”Ett lokalt tillagningskök är en viktig kvalitetsfaktor för sjukhuset och dess framtid”, skriver de tre organisationerna och framhåller att det finns en stor osäkerhet i de kalkyler som tagits fram. Vidare hävdar de att förslaget med avsikt drivs igenom med stor hast. 

De kräver nu att köket på Falu lasarett rustas upp för att svara mot de krav som ett fungerande akutsjukhus kräver. Miljöpartiets regionråd Kerstin Lundh säger till SVT att ”klimatet och patienterna är de stora vinnarna”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer