Kommunalråd Jan Bohman (S) vill ha fler poliser till kommunen. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Personrån i Borlänge sprider rädsla

Uppdaterad
Publicerad

Det senaste året har ett 30-tal personrån ägt rum i Borlänge. Nu vill kommunalrådet Jan Bohman ha fler poliser och införa kameraövervakning.

– Vi behöver mer resurser till vår region och vår kommun, säger Jan Bohman, kommunalråd i Borlänge.

Övervakningskameror är en annat inslag som han gärna skulle se mer av.

– Det har varit svårt att få tillstånd, men som jag förstått det så kommer regeringen att lätta på det och vi får nu fundera på var och när det kan vara verkningsfullt att få mer övervakning, säger Jan Bohman.

30-tal rån

Det senaste året har ett trettiotal personrån ägt rum i Borlänge. I torsdags förra veckan blev en kvinna nerdragen och bestulen på sin handväska på Klöverstigen, och vid Hagalundshuset i Borlänge rånades en äldre man för ungefär en månad sedan.

– Det märks att folk blir ännu mer rädda, så tycker jag inte att det ska vara i vårt samhälle, säger Siw Geraae-Dahl som jobbar som volontär vid väntjänsten i Hagalundshuset.

”Fattas några pusselbitar”

Polisens bild är att samma gärningsmän begått flera av de rån som inträffat den senaste tiden.

– Vi har en ganska bra bild om vilka det rör sig om, men det fattas några pusselbitar innan vi kan lagföra dem, säger David Birgerstad vid polisen Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.