Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Vi befarar att trafiken på vår smala gata kommer att öka med flera hundra bilar per dag, säger Lennart Ströberg. Hör mer om kritiken kring en ny padelhall i klippet. Foto: SVT

Planerad padelhall i Smedjebacken väcker blandade känslor

Uppdaterad
Publicerad

Padel har blivit en populär sport, och padelhallar poppar upp i allt snabbare takt. Smedjebackens kommun kommer att erbjuda ett privatföretag mark för byggnation. Men nu protesterar grannarna mot den tänkta placeringen. 

Det är ett privat företag som ska stå för bygget av hallen och ansvara för driften. Företaget får även inkomsterna från hallen. Men det är kommunen som styr var hallen ska ligga.

Kommunen vill placera hallen på det så kallade Heros-området – ett sportfält där det redan finns fotbollsplaner och andra idrottshallar. Samtidigt som vissa tycker det är roligt att spela padel, upprör planerna de som blir närmaste grannar.

Grannar i området anser att den planerade padelhallen, som blir en tio meter hög, skulle förstöra både naturvärden och utsikt.

De anser att padelhallen som blir en tio meter hög hall i plåt skulle förstöra både naturvärden och deras utsikt.

– Vi menar att hallen inte behöver placeras här i kanten av Heros-området utan istället kunde placeras längre bort, närmare de andra byggnaderna där det också finns plats, säger Lennart Ströberg som är talesman för de närboende.

Rädd för ökad trafik

– Vi befarar också att trafiken på vår smala gata kommer att öka med flera hundra bilar per dag vilket gör det osäkert att gå här, säger Ströberg. 

Mer om placeringsproblematiken i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer