Folk måste ta det lugnare i trafiken när det är plogbilsväder. Det anser Martin Ramberg, plogbilsförare mellan Falun och Borlänge. Foto: Lars Gunnar Larsson, SVT

Plogbilsföraren Martin blev påkörd

Uppdaterad
Publicerad

Martin Ramberg är en av flera plogbilsförare som har varit inblandade i trafikolyckor i Dalarna under torsdagen.

– Folk struntar i plogbilarna. De tar vilka risker som helst för att komma förbi, säger han.

Martin Ramberg har jobbat hela natten mot torsdagen längs E16 mellan Falun och Borlänge och det har snöat mer än någonsin tidigare under hans tid som plogare.

– Vid halv femtiden var snöflingorna stora som femkronor och de verkliga problemen satte in när morgontrafiken drog igång, säger Martin Ramberg.

Snökaos i Dalarna

7.40 på morgonen jobbade han med att göra en infart till Islingby ren. Han stod för tillfället still när en personbil kom farande och tappade kontrollen och körde rakt in i sidan på plogbilen så det skakade till i hela bilen.

 Personbilens krockkudde löste ut och föraren ska inte ha kommit till skada. Men för Martin är det bara ytterligare ett tecken på att bilisterna måste ta det lugnare i trafiken under de här förhållandena och att de måste låta plogbilarna utföra sina jobb.

– Alltför många förare är för stressade och struntar i plogbilarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snökaos i Dalarna

Mer i ämnet