Polisen hjälpte mannen att ansöka om ett nytt bankkort. Genrebild, bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Fredrik Sandberg, TT

Polis hjälpte hemlös man att skaffa bankkort efter stöld på Systembolaget

Uppdaterad
Publicerad

Polisen hade ett annorlunda ärende till banken på fredagseftermiddagen i Falun.

Vid 13.30-tiden på fredagen larmades polisen till Systembolaget i Falun där en man blivit påkommen av personal med att försöka stjäla dryckesvaror.

Polispatrullen kände genast igen mannen som är hemlös och brukar röra sig i Falun.

– Det är en person som det egentligen inte är något ont i och han har medel på banken för att göra rätt för sig, säger polisens pressinformatör Tommy Lindh.

Polis och den gripne gick till banken

Mannen förklarade att han nyligen blivit av med alla sina ägodelar och därför inte hade möjlighet att betala. Bankkort och id-kort – allt var borta.

– Vi har ju tillgång till de system som banken accepterar för identifiering och vi kunde också gå i god för vem mannen är. Så patrullen tog med den gripne till banken och hjälpte till att ansöka om ett nytt bankkort.

Fortfarande misstänkt

Mannen är fortfarande misstänkt för ringa stöld med kanske kan polisens insats hjälpa honom framöver.

– Vi försökte hjälpa till i alla fall. Det finns många olika skäl till varför människor begår brott och ibland kan även sådant här polisarbete göra nytta, säger Tommy Lindh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.