Foto: SVT Arkiv

Polischefen tillbakavisar kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Polisområdeschefen för Dalarna håller inte alls med kommunalrådet i Malung-Sälen om att bristande ledning och styrning skulle orsakat att polisens receptioner i Sälen och Vansbro nu stängs tillfälligt.

– Vi styr och leder och försöker säkerställa en god arbetsmiljö och att medborgarna inte behöver sitta och vänta i flera timmar i kö för att göra passansökningar. Vi styr och leder utifrån den situation vi har och utifrån de budgetbegränsningar som finns, säger polisområdeschef Lars Lindahl.

Och om kritiken att polisbemanningen i norra Dalarna inte upprätthålls?

– Vi skulle naturligtvis vilja ha fler poliser. Det finns en stor politisk majoritet för att vi kommer att vara upp emot tio tusen fler poliser 2024.

Lars Lindahl säger att befolkningen i norra Dalarna inte behöver oroa sig för att poliskontorsstängningarna kommer att påverka polisens möjligheter att ingripa mot våld och brottslighet.

– På kontoren jobbar receptionister som sköter administrativ service.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.