Bilden är en annan varg, tagen vi annat tillfälle.

Jägare letar varg för avlivning

Publicerad

Det var i onsdagskväll som en familjehund försvann från en gårdsplan i byn Mo utanför Ockelbo, dagen efter hittades svansen av länsstyrelsens viltspårare i skogen.

Hunden var en blandrashund och användes inte till jakt och på onsdagskvällen såg en erfaren jägare hur vargen sprang iväg med hunden mellan käkarna från gården i Mo. Jägaren kontaktade ägaren och de försökte leta efter hunden men mörkret gjorde det svårt. Dagen efter hittade Länsstyrelsens viltsspårare rester av hunden i skogen. Det som fanns kvar var bland annat en stump av svansen.

Oskyggt beteende

Sannolikt är det samma varg som har observerats ett flertal gånger nära bebyggelse vid Mo och Ulvsta utanför Ockelbo och ett får dödades på fredagsmorgonen i samma by som hunden. Polisen har beslutat att vargen ska avlivas då dess beteende är alltför oskyggt. Utvalda jägare har sedan dess letat vargen. Tidsfristen för vargjakten går ut på Söndag den 9 september.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer