• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Lugnt gripande på platsen”, säger polisen Sandra Israelsson om händelsen som inträffade i Borlänge på tisdagskvällen när larmet om en bomb kom in. Foto: Niko Ago/SVT

Polisen efter bomblarmet i Borlänge: ”Lugnt gripande”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den stora polisinsatsen på Bullermyren i Borlänge på tisdagskvällen då ett farligt explosivt föremål hittades går polisen ut med att händelsen inte ska ha varit riktad mot utomstående.

Samtidigt är polisen noga med att utredningen också måste ha sin gång.

Polisens presstalesperson Christina Hallin är försiktig med detaljerna för att inte förekomma polisutredningen, men berättar att deras information pekar på att det farliga föremålet inte var riktat mot utomstående.

Två personer greps och anhölls misstänkta för försök till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Ingen person skadades vid händelsen.

”Lugnt gripande”

Polisen Sandra Israelsson var på plats när händelsen inträffade.

– När vi kom till platsen fick vi uppgifter att personen var på väg ut ur lägenhetshuset. Han gör som vi säger på platsen och det är ett lugnt gripande, förklarar Sandra Israelsson.

”Vill inte spekulera om samband” – se polisen berätta mer om händelsen i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.