Polisen utreder två år gammalt dödsfall i Mora – misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Dalarna har öppnat upp en gammal utredning om ett dödsfall i Mora kommun 2019, som nu utreds som misstänkt mord.

Under torsdagsförmiddagen inkom en framställan om förordnande av målsägandebiträde till tingsrätten i Mora, vilket dt.se var först med att rapportera om.

Det handlar om att polisen nu utreder ett gammalt dödsfall där det nu finns misstanke om mord.

– Det rubriceras som mord, men jag kan inte säga något om vad det rubricerats som tidigare, säger Göran Nilsson som är polisens förundersökningsledare.

Polisen är mycket förtegen om händelsen, men berättar att den aktuella utredningen tidigare har varit stängd under perioder.

– Utredningen har tidigare lagts ner för att man bedömt att man inte kommit längre, men den har öppnats igen flera gånger, säger Nilsson.

Varför det just nu lämnats in en framställan om förordnande av målsägandebiträde kan Nilsson inte säga.

– Jag kan inte säga någonting alls om det här. En sådan här framställan görs på begäran av någon som gör bedömningen av att någon behöver tilldelas en särskild företrädare eller om det handlar om yngre personer, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer