Kvinna anhållen efter polisjakt i Avesta – försökte köra på poliser

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern har anhållits efter en polisjakt i Avesta. Under den över en mil långa jakten försökte hon att köra på poliserna när de klivit ur sin bil.

Det var vid 20-tiden på torsdagskvällen som polisen fick samtal från allmänheten om en förare som misstänktes köra rattfull i Avesta. En patrull fick kontakt och stoppade kvinnan, men hon körde därifrån.

Försökte köra på poliserna

Där inleddes en biljakt som bland annat resulterade i en mindre krock på vägen där poliserna höll på att bli påkörda.

Blåljus

– Det blir en krock med en stolpe och patrullen kliver ut för att kontrollera skadorna. Då försöker föraren att köra på poliserna. Föraren kör mot dem och sen bort från platsen igen, berättar Peter Andersson, vakthavande befäl hos polisen i Bergslagen.

Ingen av poliserna skadades allvarligt.

– Det blev någon blessyr, men det ska inte vara någon fara, inga allvarliga skador, säger Peter Andersson.

Misstänkt för flera brott

Biljakten tog slut mellan Fors och Horndal. Där kunde den kvinnliga föraren, som är i 40-årsåldern, gripas. Hon anhölls senare misstänkt för rattfylleri, försök till grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Blåljus

Mer i ämnet