Leif Lindström är bekymrad över kulturen i vänsterpartiet Foto: Anders Hansson/SVT

Leif Lindström (V) talar ut om uteslutningsärendet

Uppdaterad
Publicerad

Det var en samlad Leif Lindström som mötte pressen i Borlänge på söndagseftermiddagen.

På söndagseftermiddagen tog han bladet från munnen och uttalade sig om uteslutningsärendet. Och det var ett starkt kritiskt kommunalråd som mötte pressen.

– Det har överhuvudtaget inte förts någon dialog med mig om det här med Frida Holmgren, säger Leif Lindström(V), kommunalråd i Borlänge.

Han säger att han tolkar tystnaden  som att det är ett drev. ”Gubben ska bort” som han uttrycker det.

”Jag stödjer henne”

I kritiken mot honom fanns bland annat att han på ett möte på vänsterhörnet i Borlänge ska ha talat nedlåtande om Frida Holmgren efter hennes anmälan mot Lars Ohly. Men något sådant har enligt Lindström aldrig hänt.

– Tvärtom har jag sagt att jag stödjer henne i den här anmälan, säger han.

Men vad var det som diskuterades på det här mötet då?

– Vi diskuterade vad som händer i samhället när det blir så kallade drev, när någon människa blir utpekad som förövare och hur gränslös den här jakten blir, säger han.

Kritisk mot ledarskapet

Vad tänker du om anmälan?

– Det som bekymrar mig är ledarskapet, att man väljer att gå på hörsägen, säger Lindström.

– Är det så att vi i ett parti skulle kunna bli uteslutna för vad som skrivs och sägs i olika sammahang, då tror jag det blir ganska tomt i partilokalerna runt om i landet, säger han.

Om det nu blir en uteslutning?

– Det är inte så att jag står och faller med det här. Jag är mer bekymrad över hur det partiet som jag ägnat så mycket tid åt har utvecklats. Det är en mycket större fråga än Leif Lindström, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.