Ur serien ”Kalles sex liv”, som under hösten sänds i SVT och SVT Play. Foto: SVT

Provar på självförsörjning i Stjärnsund: ”Det finns något mer”

Publicerad

Programledaren Kalle Zackari Wahlström träffar i nya serien ”Kalles sex liv” människor som bryter sina livsmönster. I Stjärnsund träffar han David och Eliza Roxendal, som bor på sex kvadrat i ett vagnhus.

I avsnittet, som spelades in i vintras, besöker Kalle paret som i stort sett är självförsörjande.

– I hela mitt liv har jag kämpat för att komma dit jag är i dag, jag har uppnått min dröm. Men jag kan inte släppa tanken på att det finns något annat, något jag missat i livet, säger Zackari Wahlström i serien.

– I den här serien ska jag träffa människor som gått en annan väg i livet, bortom bilköer, möten och oändliga diarielistor. Ett liv som jag inte har.

Hittar inspiration till nytt liv

Kalle blir inspirerad av livet de lever och tar dit sin egen familj för att prova bo i ett litet hus.

– De verkar leva så idylliskt. Jag har en dröm om att vara självförsörjande till viss del på mitt lantställe, säger Kalle när han i serien åker för att träffa David och Eliza som bor i ett vagnshus han har byggt själv från grunden.

”Börjat förstå vad livet handlar om”

Om att leva självförsörjande menar David vara som att komma hem.

– Ett självklart sätt att leva på, när jag börjat förstå den miljöpåverkan som människan kan göra. Jag vill inte vara en del av den destruktiva processen. Nu fattar jag vad livet handlar om, att skapa mer liv. Det är för första gången som något känns hundra procent rätt, som att jag kommit hem, berättar David Roxendal.

Kalle Zackari Wahlström provar på att vara självförsörjande i Stjärnsund, södra Dalarna. Foto: SVT

Avsnittet sänds nästa vecka men finns redan nu på SVT Play.

Se avsnittet på SVT Play: Självförsörjning på sex kvadrat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer