Classic car week är beredda att ställa in än, hör mer i klippet om varför – och om kommunalrådets farhågor om det inte blir någon bilvecka i år. Foto: SVT

Rättvik förbereder sig på publikinvasion – även om bilveckan ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Classic car week är ett av Dalarnas större sommarevenemang som ännu inte beslutat om man ska ställa in. Nu befarar kommunen att publiken och motorentusiasterna kommer att dyka upp oavsett om arrangemanget ställs in eller inte.

– Både kommunen och polismyndigheten måste hantera den situationen och planera för den, säger Jonny Jones (C) kommunalråd i Rättvik, som är orolig för vad det innebär att ingen organisation ansvarar för en publik som kommer till ett arrangemang som inte finns.

Väntar med beslut

Classic car week väntar med att besluta om veckan ska genomföras som vanligt sista veckan i juli eller inte. Den 19 maj har man ett möte med kommunen, länsstyrelsen och andra inblandade parter och därefter kan man ha kommit ett steg närmare ett beslut. Vartåt det lutar vill ordförande Roland Pettersson inte uttala sig om idag. Men det är klart att det tar emot att ställa in.

Coronaviruset i Dalarna

– Vi vet ju att det omsätts 100-150 miljoner i Siljansbygden för att vi leker här en vecka.

I klippet berättar Roland Pettersson om vad som krävs för att arrangemanget ska kunna genomföras och kommunalrådet om vad som krävs om det inte genomförs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet