Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Viktiga beslut för personalen, enligt tf hälso- och sjukvårdsdirektör Karin Stikå Mjöberg. Foto: Region Dalarna / SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

5000 kr mer i lön till vårdanställda som arbetar med covid 19-patienter

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterar Region Dalarna ett tillfälligt lönepåslag för vårdanställda inom regionen. Det rör sig om 5000 kronor i månaden till anställda som jobbar med covid-19-patienter. Ersättningen gäller från och med 18 november till 10 januari 2021.

Ersättningen gäller för de som arbetar på Intensiv- och uppvakningsavdelningen, avdelning 54, akutvårdsavdelning och AVA. För att få ersättning måste man jobba minst 50 procent av heltid.

1100 kr extra per pass

Förutom månadsersättning meddelar regionen även att medarbetare som extra utöver ordinarie arbetstid får ett påslag med 1100 kronor per dag- eller kvällspass och 1400 kronor per nattpass.

Vårdanställda som avbryter föräldraledigheten för att komma in och jobba erbjuds 1100 kronor extra per pass.

”Båda besluten är viktiga för att vi ska kunna göra prioriteringar och omfördelningar av personalresurser för att säkerställa en så god och uthållig bemanning som möjligt”, säger tf hälso- och sjukvårdsdirektör Karin Stikå Mjöberg i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet