Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Så vitt jag uppfattat så vill vi alla fortsätta” – hör Ulf Berg (M) om utsikterna för ett Dalasamverkan i regionen efter valet. Foto: Anders Hansson/SVT

Ulf Berg (M) räknar med fortsatt stöd av Miljöpartiet: ”Tror de är öppna för förhandlingar”

Publicerad

Regionstyrelsens sittande ordförande Ulf Berg (M) räknar med att Miljöpartiet kommer att fortsätta i den så kallade Dalasamverkan som bildat majoritet i regionen under den nuvarande mandatperioden.

– Det är alltid lättare att ta över makten än att få fortsatt förtroende, konstaterar Ulf Berg (M) när det är mindre än två månader kvar till valet.

Sex partier

För att kunna fortsätta att regera i regionpolitiken kommer sannolikt alla de sex partier som ingår i Dalasamverkan idag att behöva fortsätta sitt samarbete. Men Miljöpartiet, som under förra mandatperioden inte samarbetade med Moderaterna, kan bli en nyckelspelare för att avgöra var majoriteten kommer att ligga.

Vill fortsätta som tidigare

Ulf Berg verkar dock förutsätta att Miljöpartiet fortsätter att vara en del i Dalasamverkan även efter valet, trots att (MP) själva inte berättat hur de kommer att göra.

– Vi hoppas ju att vi kan fortsätta som vi har gjort, med alla sex partier. Men det förutsätter såklart att både vi och de får tillräckligt väljarstöd, säger Ulf Berg.

Hör mer i klippet om hur Ulf Berg resonerar för att kunna behålla makten i Region Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.