Under veckan har det, trots att Classic Car week är inställt, samlats mycket folk i Rättvik. Polisen har fått hantera en mängd problem till följd av oorganiserad cruising. Foto: Amanda Alvarsson/SVT

Relativt lugn helg i Rättvik efter en mycket stökig vecka

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått flera samtal om fylla och bråk i Rättvik även under helgen. Men när patrullen kommit till de utpekade platserna har det inte funnits nån kvar där.

Polisens presstalesman sammanfattar helgen i Rättvik som lugn. 

–  Jag skulle nog säga att det har varit som en vanlig sommarkväll, säger region Bergslagens presstalesperson Mats Öhman. 

Polisen gjort några ingripande mot fylla och hög musik i Rättvik även under fredag och lördag, men inte i närheten av det antal som krävts tidigare i veckan.

Classic Car week

Trots att Classic Car Week ställdes in på grund av restriktionerna till följd av pandemin blev det en intensiv vecka med mycket folk, oorganiserad cruising, hög musik och en hel del fylleri i Rättvik. 

Polisen har hällt ut mängder av alkohol och skrivit ut över 100 böter till personer som spelat för hög musik. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet