Revanschsuget gäng laddar för SM-final

Publicerad

Under lördagen gäller det för Leksands softbolldamer som möter regerande mästarna Skövde Saints i SM-final.

De är taggade till tänderna och riktigt revanschsugna, Leksands softbolldamer tänker inte låta Skövde Saints vinna ett åttonde SM-guld på raken.

Under lördagen spelas de två första finalmatcherna i bäst av fem. Det är fördel Leksand som spelar på hemmaplan på Lugnet, nära ishallen.   

– Vi är otroligt revanschsugna, många pratar ju om att Skövde har vunnit så många gånger, men vi vann ju faktiskt inomhus-SM i januari, säger tränaren Sandra Axelsson.

– Revanschen är ju bara en bonus, man vill ju alltid vinna SM-guld, att det är Skövde igen gör det ju bara lättare att taggat till, säger rutinerade spelaren Karin Hjelm.

Softboll som är en utveckling av baseball har spelats i Leksand ända sedan 70-talet. Sedan några år tillbaka är softboll också en inriktning på Leksands gymnasium, där många av tjejerna i studerar eller har studerat. 

– Vi är ett ungt lag, men tjejerna har mognat och tagit stora steg i år. Vi är ett hungrigt ungt lag och det talar alltid för seger enligt mig, säger rutinerade spelaren Karin Hjelm.

Hur känns det så här inför då?

– Det är klart att det är nervöst. Personligen tror jag att det kommer att bli en lång finalserie. Jag tror vi kommer att behöva alla fem matcherna, men att vi kommer plocka SM-guldet i sista matchen, säger tränaren Sandra Axelsson.

Bara ett stenkast bort från softbollplanen laddades det för en annan viktigt match under lördagen, men det är inget som softbolldamerna bryr sig nämnvärt om.

– Du menar dom på isen, absolut inte, säger Sandra Axelsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.