Riazat blir utbildningspolitisk talesperson

Publicerad

23-årige Daniel Riazat som nyligen valdes in som riksdagsledamot för Vänsterpartiet har fått ett nytt uppdrag.

Han blir nämligen partiets nye utbildningspolitiske talesperson.

Daniel Riazat från Falun har tidigare jobbat med utbildningsfrågor, inte minst då han var skolnämndens ordförande i Falun.

Ett reportage om Daniel Riazats väg, från utvisningshotad flykting till riksdagsledamot, kan ni se här.

Några snabba frågor till Daniel Riazat

Hur känns det att ha fått det här uppdraget?
– Det är en ära att få representera Vänsterpartiet i utbildningspolitiska frågor. Som ny ledamot känns det också extra kul att ha fått detta förtroende, säger Riazat.

Vad tror du att du kan tillföra i utbildningsfrågorna?
– I Vänsterpartiet arbetar vi inte enbart som individer utan som grupp. Jag kommer att driva Vänsterpartiets utbildningspolitik som våra medlemmar och partistyrelse har beslutat om, säger Riazat.

Vad brinner du mest för när det gäller det nya uppdraget?
– Jag har precis fått uppdraget så det är svårt att ge detaljer just nu, men jag kommer bl.a. arbeta för att öka likvärdigheten i den svenska förskolan och skolan. Bostadsort och vilket område de växer upp i ska inte få avgöra barnens framtid. För att sudda ut dessa orättvisor krävs det vänsterpolitik, säger Daniel till SVT Gävledala.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer