Två trafikolyckor inträffade under måndagsmorgonen i närheten av Solvarbo på riksväg 70. Olyckorna har orsakat stora problem i trafiken. Foto: Privat

Väg 70 avstängd mellan Borlänge och Säter – mycket halt på vägarna

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor har inträffat i Dalarna under måndagsmorgonen. Riksväg 70 stängdes av i södergående riktning efter en trafikolycka vid Solvarbo i Säters kommun.

Det har varit flera trafikolyckor i Dalarna under måndagsmorgonen. Vid 06-tiden inträffade en olycka på E16 där en personbil kört in i räcket. Polis och räddningstjänst uppger att det var mycket halt på vägen. Ingen person ska ha skadats allvarligt i den olyckan, men trafiken påverkades i riktning mot Borlänge.

Två olyckor på riksväg 70 – ”Väldigt halt”

På riksväg 70 har två trafikolyckor inträffat i närheten av varandra, vid Solvarbo i Säters kommun. Den första olyckan inträffade vid 07.15. Där körde en bil in i viltstängslet och olyckan orsakade långa köer, enligt räddningstjänsten. En person fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart.

Vägen stängdes av – stora trafikstörningar

Vid 08.21 kolliderade två personbilar på ungefär samma plats, vid Solvarbo.

– Det är två olyckor på samma vägavsnitt. Det verkar vara väldigt halt på platsen enligt personal på plats, berättar polisens presstalesperson Sophia Jiglind.

Vägen stängdes av helt i södergående riktning och det var begränsad framkomlighet i norrgående riktning förbi platsen. Vid 9.45 uppger Trafikverket att vägen ska vara öppen för trafik igen, men en av bilarna som var inblandade i olyckan står fortfarande kvar och bärgare inväntas.

En person misstänkt för flera brott

Två personer ska ha varit inblandade i den senare olyckan. Enligt polisen ska ingen person ha skadats allvarligt. Polisen uppger att en man i 30-årsåldern, som anses ha orsakat olyckan, sedan tidigare hade återkallat körkort. Mannen är nu misstänkt för olovlig körning, drograttfylleri och för att inte ha anpassat avståndet till framförvarande fordon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.