Rotharrys tillbaka – efter 15 år

Uppdaterad
Publicerad

Det populära dalabandet Rotharrys la ner verksamheten 1999, till mångas sorg.

Bandet hade då spelat på heltid under många år och fått publik att skratta i både bystugor och på musikfestivaler.

– På den tiden var den här musikgenren jättestor. Det var vi, Iggesundsgänget, Östen med Resten och Bröderna Slut som spelade något av buskismusik. Vi ordnade till och med humorfestivaler tillsammans, säger Rotharrys frontfigur Tur-Åke Lindkvist till SVT Gävledala.

Dansbandsveckan i Malung 2014

Rotharrys var omåttligt populära under många år och bandets låtar spelades ofta på radio. Men 1999 gick bandets medlemmar skilda vägar och ägnade sig åt annan verksamhet.

Men måndagens konsert i Grönlandsparken, inför tusentals personer i publiken, innebar en comeback som hette duga. Publiken jublade och medlemmarna – som hade bestämt sig för att återföreningen var en engångsföreteelse – öppnade för fler spelningar.

– Ja det här var så otroligt otroligt roligt, så vi kanske inte kan låta bli att spela mer ihop, säger Tur-Åke Lindkvist med ett skratt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan i Malung 2014

Mer i ämnet