– Det gäller att härda ut nu, och ju mer vi håller oss borta kan vi få ner smittan och nästa år hoppas jag att vi kan fira jul, säger Monica Jones, kyrkoherde vid Rättviks pastorat. Foto: Greta Hansson Vikström / SVT

Rättviks pastorat ändrar upplägget i jul: ”Det är besvärligt naturligtvis”

Publicerad

Det blir ett annorlunda upplägg för Svenska kyrkans julfirande i år när coronapandemin har satt käppar i hjulen. Rättviks pastorat planerar för en digital gudstjänst och inspelad musik på deras hemsida istället för fysiska sådana.

Monica Jones som är kyrkoherde i Rättviks pastorat tror att de som är intresserade kommer känna värme trots att det är digitalt firande i år. Dock håller kyrkan öppet som vanligt så att ett begränsat antal personer åt gången får tända ljus på julen.

Hör henne berätta i klippet ovan om deras telefonlinje som är ett stöd för de ensamma. Dock är hon inte oroad över Rättviksborna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet