Vice rektor Jonas Tosteby berättar hur mycket av utbildningen som fick läggas om på ett dygn i våras och hur det ser ut framöver. Foto: Aleksandra Stålfors, Svt

Så förbereder sig Högskolan Dalarna för hösten

Uppdaterad
Publicerad

Till höstterminen börjar 5000 nya studenter på Högskolan Dalarna. Efter vårterminens distansstudier öppnar nya regler upp för en del undervisning i högskolans lokaler.

– Vi kommer kunna ha viss utbildning på campus samtidigt som vi sänder på nätet, säger vice rektor Jonas Tosteby.

Samtidigt gäller det att alla studenter ska kunna vara så säkra och trygga som möjligt.

Det framhåller Amanda Sving som från elevkårens sida jobbar med att studieintroduktionen för de nya ska kunna ske under säkra former.

Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har även en 15 år lång erfarenhet av att bedriva distansundervisning, som utvecklats allt eftersom åren gått och som nu, under coronapandemin, utvecklats ytterligare.

– Med de nya digitala verktygen finns goda möjligheter till kommunikation, konstaterar Göran Morén som är programansvarig för ämneslärarprogrammet.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Högskolan Dalarna

Mer i ämnet